Φοιτητικό Σπίτι: Απαραίτητες & Οικονομικές Αγορές

Είναι γνωστό πως στις αρχές του Οκτώβρη τα Πανεπιστήμια ανοίγουν τις πόρτες τους, για να υποδεχτούν τους καινούργιους φοιτητές. Πολλοί από αυτούς σταματούν να μένουν στο πατρικό σπίτι με την οικογένειά τους και μετακομίζουν σε άλλες περιοχές. Ο πρώτος χρόνος της φοιτητικής ζωής είναι, λοιπόν, για πολλά παιδιά μια δύσκολη περίοδος προσαρμογής σε έναν καινούργιο τόπο. Οφείλουν να αποκτήσουν νέες συνήθειες, οι οποίες δεν είναι πάντοτε εύκολες. Παρ’ όλα αυτά, το να διακοσμήσεις τη καινούργια σου γκαρσονιέρα με οδηγό το προσωπικό σου γούστο είναι αναγκαίο για να κάνεις μια τρομερή αρχή στο καινούργιο σου ξεκίνημα. Στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχουν ορισμένες οικονομικές λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Είναι αλήθεια πως μέσα στις απαραίτητες αγορές σου πρέπει να είναι ένα κρεβάτι, ένα μικρό γραφείο, ένα τραπεζάκι για να μπορείς να τρως εκεί, και ορισμένες ηλεκτρικές συσκευές, όπως ένα μικρό ψυγείο, ένα πλυντήριο και ένα φουρνάκι. Μπορεί οι συγκεκριμένες αγορές να σου φαίνονται ακριβές, αλλά δεν είναι και τόσο! Κάθε χρόνο πολλά καταστήματα επίπλων δημιουργούν φοιτητικά πακέτα, για να διευκολύνουν όλες τις οικογένειες (glattejern test).

Βέβαια, εξίσου σημαντικές είναι και οι αγορές της διακόσμησης. Αρχικά, έχεις τη δυνατότητα να βάψεις μόνος σου τη γκαρσονιέρα, ξεδιπλώνοντας τις δικές σου καλλιτεχνικές ανησυχίες πάνω στους τοίχους. Εκτός αυτού, μπορείς να αγοράσεις ένα μικρό σετ γραφείου, το οποίο θα δείχνει πάντα τακτοποιημένη εκείνη την πλευρά του σπιτιού.

Μία ακόμα σημαντική προσθήκη που μπορείς να κάνεις είναι ένας καναπές-κρεβάτι. Χάρη σε αυτόν θα μπορείς να φέρνεις κόσμο στο σπίτι για να κάθεστε τα κρύα βράδια του χειμώνα, αλλά θα μπορείς και να φιλοξενείς κόσμο, όπως την οικογένειά σου ή ακόμα και παλιούς σου φίλους. Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα για μια τέτοια αγορά, μπορείς να πάρεις ένα ράντζο. Αυτό αποτελεί μία οικονομικότερη επιλογή, που μπορείς εύκολα να διακοσμήσεις με καλύμματα και μαξιλάρια, που θα το κάνουν να φαίνεται σαν καναπές.

Επιπλέον, χρειάζεται να αναφέρουμε το γεγονός ότι το φουρνάκι πολλές φορές δεν αρκεί για να μαγειρέψει ένας φοιτητής. Επομένως, είναι ανάγκη να αγοράσεις ένα πολύ χρηστικό σκεύος, το οποίο ονομάζεται γουόκ. Με αυτό το προϊόν μπορείς να τηγανίσεις, να βράσεις και να ψήσεις, χωρίς να χρησιμοποιήσεις άλλα σκεύη.

Ακόμη, χρειάζεται να αναφέρουμε ότι πολλά φοιτητικά σπίτια δεν έχουν θέρμανση. Συνεπώς, είναι αναγκαία η αγορά χαλιού, το οποίο θα ζεσταίνει τη γκαρσονιέρα. Ωστόσο, μόνο η χρήση χαλιού δε θα βοηθήσει τη κατάσταση. Για το λόγο αυτό, πολλοί φοιτητές αγοράζουν ισοθερμικά ρούχα, τα οποία αποτελούν μία σωστή αγορά, καθώς είναι άνετα και ζεστά.

Τέλος, αρκετοί πιστεύουν πως είναι σημαντική η ύπαρξη τηλεόρασης στο φοιτητικό τους διαμέρισμα. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι φοιτητές αντιτίθενται, επειδή τη θεωρούν χάσιμο χρημάτων. Το μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητικού κόσμου αγοράζει λάπτοπ, για να μπορεί να κάνει τις εργασίες του. Βέβαια, εκτός από τη μελέτη, το χρησιμοποιούν για να μιλήσουν διαδικτυακά με τις οικογένειές τους, αλλά και για να δουν τις αγαπημένες τους σειρές μέσω πολλών ιστοσελίδων (elcykel test).

Επομένως, μπορεί η διαμόρφωση ενός φοιτητικού σπιτιού να φαντάζει δύσκολη υπόθεση, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από μία σειρά έξυπνων αγορών, σε συνδυασμό με το προσωπικό στυλ του κάθε φοιτητή.